Een bijzonder product is het: Ghee is puur botervet dat door ons wordt verkregen door rauwe room aan te zuren en tot boter te karnen. Vervolgens smelten we de boter en verwijderen we middels een speciale procedure het water, de lactose en het eiwit. Hierdoor ontstaat een geconcentreerde bron van in vet oplosbare vitaminen (A, D en K2) die slechts sporen van lactose en melkeiwit bevat. Door het verwarmen komen er ook nieuwe aroma’s uit de eiwitten en lactose vrij. Dit geeft een verrukkelijke en bijzondere smaak aan de ghee.
Ghee spat niet in de pan en is beter hittebestendig dan boter. Het is dan ook mogelijk om een hoger vuur onder je pan zetten. Daarom leent onze ghee zich bijzonder goed voor het om en om braden van de sappigste (biologische) biefstuk met een krokante buitenkant.
Maar het is ook uitstekend geschikt voor het bakken van jouw lievelingstaarten, koekjes en ander banket. Zeker als deze geserveerd worden aan gasten die gevoelig zijn voor melkeiwit of een lactose-intolerantie hebben. Of gebruik het als smakelijke vervanger van kokosolie in Bulletproof koffie: Dé grote hit in Amerika.
Ghee is het hoogst geprezen voedingsmiddel binnen de Ayurveda, de traditionele Indische geneeskunde. Het doet de smaken van kruiden beter tot zijn recht komen en is licht verteerbaar.
Bij kamertemperatuur zal er in de glazen pot met Ghee geen condens ontstaan en kan het jarenlang goed blijven. Sterker nog: Ghee wordt in India lang tot heel lang (soms zelfs 100 jaar!) gerijpt om het volgens de principes van de Ayurveda nog gezonder te maken. Dit levert verschillende namen op naarmate de ghee ouder wordt:
Het spreekt voor zich dat het nog even zal duren voordat wij deze varianten beschikbaar hebben. Maar voor nu is onze ghee voor jou het ideale alternatief. NB: Onze ghee is alleen verkrijgbaar in onze winkel. Helaas kan de ghee nog niet gekocht worden bij andere biologische winkels.
Hangop (van kefir of yoghurt) heeft een kwarkachtige structuur, een volle smaak en is zeer voedzaam. Onze hangop's zijn geschikt voor vegetariërs.
Onze yoghurt bevat naast gewone bacteriën ook probiotische culturen. Deze overleven het maagzuur en komen levend in de darmen terecht.
De topper uit ons assortiment. Door de langere fermenatietijd is oerkefir over het algemeen goed te verdragen door mensen met lactose-intolerantie.
Deze kwark wordt gemaakt van rauwe melk, waarin alle hittegevoelige enzymen en natuurlijk aanwezige bacteriën intact blijven. Deze dragen bij aan de rijke smaak. De volle melk fermenteert minimaal 20 uur.
Alle rechten voorbehouden | Raw Milk Company