Onze Oerkefir is, zonder twijfel, de allerbeste zuiveldrank die nu in Nederland wordt gemaakt. Dit is de Kefir zoals hij van oudsher gemaakt werd: door rauwe melk te fermenteren met behulp van kefirkorrels (in de volksmond ‘het kefirplantje’ genoemd) in plaats van kefirculturen in poedervorm. Onze Oerkefir is door Koen geoptimaliseerd als afstudeerproject binnen ons bedrijf. Raw Milk Company is voor zover wij weten het enige bedrijf in de EU dat kefir maakt van rauwe melk met het kefirplantje als startcultuur. In Oost-Europa (waar de kefirkorrels vandaan komen) is het gebruik van de kefirkorrels meer gebruikelijk, maar daar wordt gepasteuriseerde melk gebruikt.
De Oerkefir is verkrijgbaar bij alle natuurvoedingswinkels in Nederland.
Omdat onze Oerkefir van rauwe melk is gemaakt behoud het alle goede eigenschappen van rauwe melk. Maar door het fermentatieproces is het veel langer houdbaar en heeft het nog meer voordelen:
In melk zit van nature vitamine K2. In gefermenteerde volle zuivel, waaronder oerkefir, zit veel meer van deze in vet oplosbare vitamine K2 dan in magere of halfvolle Kefir. Vitamine K2 speelt een belangrijke rol bij de calciumhuishouding. Het zorgt ervoor dat calcium op de juiste plaats in het lichaam komt, zoals de botten en tanden.
De fermentatietijd van onze Oerkefir is 36 uur. Hierdoor kunnen mensen met een lactose-intolerantie deze drank vaak wél verdragen, doordat het enzym lactase niet stuk gegaan is door verhitting, en kan dit enzym de lactose (melksuiker) afbreken.
De kefir-organismen breken ook een deel van de in melk aanwezige voedingstoffen af, zoals lactose en melkeiwitten, waardoor het gemakkelijker verteerbaar wordt. De micro-organismen maken een scala van B-vitaminen en vitamine K2 aan. Samen met de vitaminen A, D en K2 die van nature in melk zitten betekent dit een bijna compleet pakket aan vitaminen. Fermentatie van melk verhoogt ook het gehalte tryptofaan. Dit aminozuur is onder andere de grondstof van serotonine, een gelukshormoon, wat op zijn beurt weer de voorloper is van het slaaphormoon melatonine.
Ten slotte maken de micro-organismen in Oerkefir een uniek soort voedingsvezel genaamd kefiran. Hier gedijen darmbacteriën goed op.
De ideale bewaartemperatuur voor onze producten is 4 graden Celcius. De PET-fles is vrij van BPA en ftalaten.
Ghee is puur botervet dat wordt verkregen door rauwe room aan te zuren en tot boter te karnen. Dit geeft een verrukkelijke smaak. Geweldig om mee te bakken.
Hangop (van kefir of yoghurt) heeft een kwarkachtige structuur, een volle smaak en is zeer voedzaam. Onze hangop’s zijn geschikt voor vegetariërs.
Onze yoghurt bevat naast gewone bacteriën ook probiotische culturen. Deze overleven het maagzuur en komen levend in de darmen terecht.
Heerlijk frisse volle romige smaak. Doet een beetje aan karnemelk denken. Niet alleen goed direct na het opstaan, maar ook gedurende de dag. Dorstlessend.
Alle rechten voorbehouden | Raw Milk Company