Achtergrondinformatie

Ons bedrijf en onze producten


Midden in het achterland van het dorp De Lutte (gemeente Losser) in Twente staat ons bedrijf: Raw Milk Company. Daar verwerken we de biologische melk van onze leveranciers van Erve Auskamp en Boerderij Het Hengelman tot onze inmiddels beroemde RauwPower zuivelproducten. Vanuit ons bedrijf worden de RauwPower producten gedistribueerd naar bijna alle biologische winkels door heel Nederland.

In onze boerderijwinkel Melk & Honing verkopen we naast onze RauwPower zuivel ook biologische en biologisch/dynamische verse producten en droogwaren.


Boerderijwinkel Melk & Honing


Kom gerust langs en proef

In onze boerderijwinkel verkopen wij natuurlijk onze verse RauwPower zuivel. We bereiden deze producten in onze naastgelegen Raw Milk Company. Vanuit de winkel kun je door de grote ramen meekijken hoe ons productieproces werkt.

Kom gerust een keer langs om onze producten te proeven en informatie te krijgen die op jouw behoefte is toegesneden. Zodat je zelf kan bepalen wat voor jou geschikt is.


Ook verkopen we biologische verse producten als vlees, rauwmelkse kaas, groente, fruit en eieren. Alsmede droogwaren zoals thee, chocola, broodbeleg, rijst, ontbijtgranen en nog veel meer. 

Openingstijden Melk & Honing

Maandag
Gesloten
Di - Vr
-
Zaterdag
-
Zondag
Gesloten

Adres: Beuningerstraat 12, 7587LD De Lutte

Telefoon: +31(0)541 299872

Onze verpakkingen


Onze pet flessen zijn vrij van BPA en ftalaten. Heel bewust hebben wij voor deze verpakkingen gekozen en niet voor glas.  Om verschillende redenen:


  • Glazen flessen wegen bijna een een halve kilo meer dan plastic flessen. Dit maakt elk krat bijna vijf kilo zwaarder.
  • Waar geretourneerde bierflesjes relatief makkelijk te verschonen zijn, laten zuivelproducten resten achter die vet- en eiwitrijk zijn. Die gaan ‘aankoeken’ in de fles en het schoonmaken vereist veel arbeid, veel heet water en chemicaliën. Waardoor de milieuwinst direct teniet wordt gedaan.
  • Glazen flessen zijn breekbaar. Een kleine scherf kan al grote problemen veroorzaken.
  • Gebruikte flessen kunnen dusdanig vuil zijn dat ze niet schoon te krijgen zijn waardoor schadelijke bacteriën in ons productieproces komen. Dit gaat ten koste van de hygiëne en daarmee de voedselveiligheid.
  • In kefir zitten gisten. Deze kunnen ook gekoeld nog koolzuur produceren, waardoor de flessen bol kunnen gaan staan. Een glazen fles zou door deze overdruk uit elkaar kunnen barsten.


Bioplastic is voorlopig nog geen optie vanwege de octrooien die er op rusten.

Deze houden de prijs kunstmatig hoog. Zodra deze octrooien komen te vervallen hopen we dat er een betaalbare vervanger van PET en PP beschikbaar komt. Tot die tijd adviseren we je om onze flessen in de speciale het plastic afval containers te gooien, zodat ze gerecycled worden.


Mocht jouw gemeente niet meer separaat plastic inzamelen, dan wordt het evenzogoed bij de afvalverwerking eruit gehaald. Plastic hoeft dus niet in het milieu terecht te komen. Help natuur en milieu en gooi onze BPA en ftalaten vrije verpakkingen alleen in de afvalcontainers die daarvoor bedoeld zijn.



Share by: